Splošni pogoji

OPREDELITEV POJMOV:

 1. S spletno stranjo upravlja AUZO d.o.o., Kajuhova ulica 34, 6310 Izola
  ID za DDV:SI64540022, Matična številka: 8065942000 , email: [email protected],
 2. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini,
 3. Spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.

PRIJAVA:

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne nimaskaj.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Ponudnik (trgovina nimaskaj.si) se zavezuje, da bo kupcu (vam) vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. Kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. Dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku),
 5. Pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. Način plačila in dostave,
 8. Časovno veljavnost ponudbe,
 9. Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 10. Pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z kupci.

POSTOPEK NAKUPA:

Ko izbereš izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb »KUPITE SEDAJ« oddaš naročilo, ti spletna prodajalna samodejno “generira – ustvari” in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila. S tem je povpraševanje potrjeno. Na podlagi elektronskega sporočila, se dogovorimo za nakup. Izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 5 delovnih dni vas o tem obvestimo.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA:

Pravico imate, da v 15 dneh našemu podjetju pisno sporočiš odstop od pogodbe. Nato blago vrnete podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, s tem da sami krijete neposredne stroške vračila. Če vrnete prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (to je 15 dni od prejema blaga) se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.

PLAČILO:

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa in kako izdelke vrniti. Uporabnik plača naročeno blago ob dostavi ali po predračunu na TRR.

DOBAVNI ROK:

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 2-4 delovnih dni, v ostalih primerih pa do 10 dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok do 10 dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka, vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

DOSTAVA:

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe. Za dostavo naročil uporabljamo Pošto Slovenije. Naročene izdelke vam dostavijo na naslov, ki ste ga navedeli/a kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje prevzamete na najbližji pošti Slovenije. Prevoz vselej plača naročnik izdelkov.

POŠTNINA:

Poštnino za dostavo naročenega blaga, plača kupec po veljavnem ceniku GLS ali druge paketne pošte, ki izvaja dostavo blaga na dom. Dostava naročenih izdelkov v delovnem tednu od ponedeljka do petka je takšna kot je razvidno ob izdelku. Poštnina za naročene izdelke po povzetju znaša 3,90€. Pri plačilu po povzetju kupec plača GLS- ju znesek, ki je naveden na računu. Provizijo plačila krije podjetje Auzo d.o.o.

GARANCIJA

Blago nima garancije, ker je nepokvarljivo.

VELJAVNOST PONUDBE:

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. V ceno ni vključen DDV, ker nismo davčni zavezanci. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

VARNOST:

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

KOMUNIKACIJA:

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

ARHIVIRANJE POGODB:

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju Auzo d.o.o., Kajuhova ulica 34, 6310 Izola.


REKLAMNA ELEKTRONSKA SPOROČILA MORAJO VSEBOVATI NASLEDNJE SESTAVINE:

 1.  Jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
 2. Pošiljatelj mora biti jasno razviden
 3. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
 4. Če uporabnik ne želi prejemati reklamnih sporočil, je potrebno to spoštovati

PRITOŽBE:

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova [email protected] in se obravnava zaupno.

Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo.
Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV:

 1. ime in priimek
 2. naslov in kraj bivanja
 3. naslov za pošiljanje naročenega blaga
 4. naslov elektronske pošte (uporabniško ime)
 5. telefonsko številko za obveščanje GLS dostavne službe o vaši pošiljki
 6. ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri registraciji v spletno trgovino Za točnost vnešenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino na odgovarjamo.

IZJEMNO RAZKRITJE OSEBNIH PODATKOV:

Podatki, ki jih Auzo d.o.o. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa zakon o varovanju osebnih podatkov ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

ODVEZA ODGOVORNOSTI:

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

OPOZORILO:

Različne oblike svetovanja in izobraževanja objavljena na tej spletni strani ne spadajo pod uradno priznane oblike terapevtske pomoči ali uradno priznane izobraževalne programe.


O piškotkih

Ta stran v piškotke shranjuje zgolj podatke o trenutni seji (t.i. PHPSESSID) in o začasnem oz. trenutnem unikatnem idju obiskovalca. S pomočjo tega piškotka se izdelki, ki jh ododate v košarico, ohranijo do vašega naslednjega obiska in vam jih ni potrebno ponovno dodajati. Drugih podatkov ne shranjujemo!

Za potrebe spremljanja obiska (štetje obiskovalcev) uporabljamo storitev Google Analytics, ki je nastavljena tako, da ne shranjuje vaših podatkov, poleg tega pa piškotke zapisuje zgolj za našo domeno (kar pomeni, da teh podatkov ne more prebrati nobena druga stran ali storitev).

piškotekdomenavsebina / namenpoteče
PHPSESSIDnimaskaj.siid trenutne sejeob koncu trenutne seje
tempuseridnimaskaj.sizačasni id obiskovalcačez 45 dni
__utmanimaskaj.sidatum in čas obiskačez 2 leti
__utmbnimaskaj.sičas trajanja obiskatakoj
__utmcnimaskaj.sičas trajanja obiskaob koncu trenutne seje
__utmznimaskaj.sikako obiskovalec pride na našo strančez 12 ur
NID *google.comid obiskovalcačez 6 mesecev

* Piškotek NID nastavlja Google +1 gumb. Zaenkrat nismo uspeli najti ustrezne implementacije brez sledilnih piškotkov, zato je ta servis začasno izklopljen in piškotka ne nastavlja.

Facebook, Twitter, Google+ in ostala socialna omrežja
Če ste ob obisku te strani ostali prijavljeni v socialna omrežja in/ali druge storitve (npr. Facebook, Google, Twitter…), je možno, da vam bodo tudi ta omrežja preko socialnih vtičnikov na tej strani (npr. Facebook “Like” ali Google “G+1”) nastavila svoje piškotke. Če teh piškotkov ne želite, se jim najlažje izognete tako, da se vsakič, ko takšno omrežje prenehate uporabljati, preprosto odjavite iz omrežja.

Več informacij
Priporočamo vam, da si pred morebitnim izklopom preberete, kaj piškotki sploh so in zakaj se uporabljajo:

Kaj so piškotki in kako jih izklopim

Smernice IPRS o uporabi piškotkov

Google privacy policy (v angleščini)

AUZO d.o.o. varuje osebne podatke kupcev, saj zahteva le podatke, ki so nujni za uspešno vodenje: kupce obvešča o namenih koriščenja, daje možnost izbora namena za informiranje kot tudi možnost izbora koriščenja podatkov v marketinške namene. Vsi podatki so skrbno varovani in dostopni le zaposlenim, ki jih potrebujejo za dobro opravljanje svojega dela. Vsi zaposleni v podjetju AUZO d.o.o. kot tudi njegovi ponudniki so odgovorni za upoštevanje načel zasebnosti posameznega kupca oz. uporabnika spletni strani nimaskaj.si

SPLETNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

AUZO d.o.o. v skladno z zakonom ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

nimaskaj.si (AUZO d.o.o.), kot ponudnik storitev, blaga in povezav na ostale spletne strani omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije. Elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) objavljamo na svoji spletni strani in je na voljo na spodnji povezavi.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Hvala Vam za vaš obisk in želimo Vam prijeten nakup